Tilbake til forsiden
Language:
Fottur til Preikestolen og Kjerag. Preikestolen og Kjerag er dei mest berømte fjellformasjonane i Lysefjorden. Frå både Preikestolen og Kjerag har du utruleg utsikt over Lysefjorden og fjellheimen.Tusenvis av menneske finn vegen hit kvart år. Les meir om turane nedanfor.

Fottur til Preikestolen og Kjerag

Preikestolen

Turen til Preikestolen har ein stigning på 330 meter og du vil gå i ei løype som varierer mellom steinsette parti og preparert sti over myrar til flate parti på fjellgrunn. Over fleire år er stien flott opparbeidd til ein turveg, av sherpaar frå Nepal. Du må treng 4 - 6 timar tur-retur. Turen startar ved parkingsanlegget ved Preikestolen fjellstue. Her er det parkeringsavgift på kr. 200 pr. bil. Avgifta går til opprusting av sti, parkering, vakthald og anna infrastrutkturbyggin i området. Det er eit servicebygg med toalett.

 

 

Kjerag

Turen til Kjerag hare ein stigning på 600 meter. Turen går opp til dels bratte fjellsider og gjennom kupert høgfjellsterreng med myrar og idyliske dalar. Turen startar ved parkingsanlegget ved Øygardsstølen. Her er det parkeringsavgift på kr. 200 pr. bil. Avgifta går til opprusting av sti, parkering, vakthald og anna infrastrutkturbyggin i området. Det er eit servicebygg med toalett.

Hugs gode sko, varme klede og nistepakke.