Tilbake til forsiden
Language:

Flørli - Lysefjordens neste turistmagnet

Lysefjorden har i dag to store merkevarer - i Preikestolen og Kjerag. Flørli med sin 4444 trappetrinn har i løpet av de siste årene vokst frem til å bli et nytt symbol på Lysefjorden og har virkelig et potensial til å bli en ny merkevare på lik linje med Preikestolen og Kjerag.

 


Se en liten filmsnutt om Flørli i forbindelse med presentasjonen av gavetildelingen


Fra å være dødsdømt har Flørli bygda gjennom en satsing på kultur og natur fått en revitalisering. Gjennom de siste årene har det vært gjort en formidabel innsats på Flørli. Denne innsatsen har i stor grad bidratt til å sette Lysefjorden på ?kartet?. Stavanger kommune er eier av grunn og enda av mange av bygningene på Flørli. Fra våren 2000 har kommunen sammen med flere organisasjoner og enkeltpersoner arbeidet for å finne alternativ bruk og eiere for hallen og trappen der både kulturliv, friluftsliv og reiseliv kan kombineres. Lyse Energi har utsatt en evt riving av hall, trapp og rørgate noen år mens alternativ bruk utvikles. En revitalisering av Flørli er ett av flere viktige element i Lysefjordsatsingen og Lysefjorden Utvikling AS har i sin virksomhetsplan utviklingen på Flørli som et av tre hovedsatsningsområder. Fra 2007 har Lysefjorden Utvikling AS en disposisjonsavtale med Stavanger kommune hvor vi har tatt opp tråden fra det konseptet som i de tidligere årene utviklet.

En utbygging av et nytt småbåtanlegg vil være et viktig bidrag for å løfte Lysefjorden frem som destinasjon for småbåturisme med betydelig verdiskapningspotensial for eksisterende aktører i fjorden. Småbåtanlegget vil også i stor grad bygge opp under satsingen på Flørli og vil være et viktig bidrag til å få en bærekraftig turismesatsing i bygda.

En restaurering av trappene er helt påkrevd og vil sikre trappene, og dermed bidra til at vi kan bygge opp under trappene og 4444 som Lysefjorden sin nye merkevare. Med småbåtanlegget og de restaurerte trappene vil fjord og fjell bli knyttet sammen på en helt ny måte.

 

Spleiselaget for de ulike anleggene er som følger:

SMÅBÅTANLEGGET
Spillermidler / rup kr 1 300 000
Stavanger kommune kr 600 000
SR-bank Gavefondet kr 3 500 000
Annen egenandel kr 600 000
Totalt kr 6 000 000

TRAPPENE
SR-bank Gavefondet Kr 800 000
Sparebankstiftelsen DNB NOR Kr 300 000
Forsand kommune Kr 200 000
Stavanger kommune Kr 400 000
Total finansiering kr 1 700 000,00